Community//

11 Things to Building a Better You and Creating a Quantum Leap in Your Business

Lots of people I speak with would love to create a Quantum Leap in their business and life and often don’t realize how simple it really is. Notice I didn’t say easy – I said simple.

In order to become better at anything and to start your own Quantum Leap, the following are 11 things I invite you TO ACCEPT as necessary:

1.Accept the fact that you always have something you can learn … none of us knows everything.

SOLUTION: Attend more learning experiences and get around more like minded individuals. I still spend a considerable amountof time networking with new people, attending master minds andattending events. If you’d like to hear a plethora of successful people, you can subscribe to our podcast at https://www.smartrealestatecoach.com/

2.Accept the fact that there is always room for growth personally and professionally.

SOLUTION: Study people who are doing more than you and add a minimum of 20% on to your goals each year. Check yourself right now relative to your income and the income of those you hang out with. It’s scary to find out that it’s probably within 5% of those you hang out with.

3.Accept the fact that your attitude controls the results you want daily…both personally and professionally.

SOLUTION: Be more selective with what you read, what you listen to and who you spend your time with…Make it a point to put positive thoughts in your mind daily. When you start each day, you will dictate the day by setting your expectations. If you expect it to be a crappy day – it will be. If you expect it to be a great day, it likely will be. Want a great attitude adjuster? Together with Dr. Joe Vitale, my son in law Zach and my son Nick,we created a daily program that will only take 2-18 minutes of your time once daily. https://www.smartrealestatecoach.com/billionaire/#

4.Accept the fact that having a specific goal always accelerates your progress.

SOLUTION: Start with small goals that are easy to attain to build confidence and then start setting larger goals and hire somebodyto monitor your progress and keep you on track. How about a built in accountability partner? I have a weekly Monday morning 8am call with my accountability partner where we review for just 15 minutes our…

A.Biggest WINS for the week.

B.Any LOSSES we had for the week.

C.Any AHA’s we had for the wee, and

D.FIXES we did based on B and C above.

5.Accept the fact that you’re going to have days when you don’t make any progress. Those days are part of the process.

SOLUTION: On the days that are not as good as they should be, re-read your goals and re-define the benefits of attaining them. It will also help to chat with your coach, mentor or accountability partner.

6.Accept the fact that removing your emotions and frenzy from your day is critical in moving forward.

SOLUTION: Start each day by exercising or yoga, then reviewing your goals, eating properly…and then, when the day gets out of control, go back and start the process over.

7.Accept the fact that there are more people operating in this universe than just you! Get your ego out of the way.

SOLUTION: As you become overly impressed with yourself, look in your checking account and see if it has the same balance as Bill Gates or Warren Buffet’s. Also, remember, without other people we cannot move forward. I am always humbled to say the least when I get around big thinkers so I do it often by choice.Remove the “E” from Ego and what do you have?

8.Accept the fact that changing an individual’s behavior takes a lot longer than anyone wants to believe…be patient. If it were easier or quicker than that, you’d see many many more successful people. The journey takes time and is not easy.

SOLUTION: Study the growth of other successful people in other professions and you’ll see that the time invested is lengthy and critical to the process.

9.Accept the fact we all need outside influences daily to keep us growing and moving forward – find a teacher or coach or mastermind group.

SOLUTION: In your industry or niche there are many coaching programs, masterminds and online forums. Find the one that best suits you and your dreams and goals and immerse yourself in it.

10.Accept the fact that the energy you have is the result of who you associate with, what you think about, the exercise you get daily and what you eat.

SOLUTION: Monitor your energy level daily and set specific goalsin each of the areas from this critical point.

11.Accept the fact that you, individually, are the only one holding you back…nobody else is involved.

SOLUTION: Make a list of all the wonderful assets that you have and then make a list of the fears you have about succeeding. Once you have both lists written or typed, burn the list of fears and focus on your assets.

 

Excuses only satisfy the person who gives them. 

What excuse cuse could you possibly make for not creating your own Quantum Leap?

Enjoy the read. Please hit the ❤ button if you liked this article!

My family and I are hosting the 4th annual QLS Live event. At this event, you’ll be meeting dozens of the most successful investors in North America. Not just on stage, but in the audience with you (more on this in a second).
What’s more is each one of them is ready to give you the EXACT steps to multiply your profits with new opportunities — most of which you never knew existed. Find out more: http://qlslive.com/about/. Spread the word and bring your friends.

    The Thrive Global Community welcomes voices from many spheres. We publish pieces written by outside contributors with a wide range of opinions, which don’t necessarily reflect our own. Learn more or join us as a community member!
    Share your comments below. Please read our commenting guidelines before posting. If you have a concern about a comment, report it here.

    You might also like...

    Community//

    11 Things to Building a Better You and Creating a Quantum Leap in Your business & Life

    by Chris Prefontaine
    Community//

    “Never Say You Have a Fully Funded Plan — This Is a Trap” with John Prisco

    by Jean Ginzburg
    Community//

    10 Next-Level Principles for Thriving

    by Kimmie Wong

    Sign up for the Thrive Global newsletter

    Will be used in accordance with our privacy policy.

    Thrive Global
    People look for retreats for themselves, in the country, by the coast, or in the hills . . . There is nowhere that a person can find a more peaceful and trouble-free retreat than in his own mind. . . . So constantly give yourself this retreat, and renew yourself.

    - MARCUS AURELIUS

    We use cookies on our site to give you the best experience possible. By continuing to browse the site, you agree to this use. For more information on how we use cookies, see our Privacy Policy.